6 Mayıs 2012 Pazar

BORSAYA YENİ GİRECEKLER İÇİN ALTIN KURALLAR


Borsanın altın
kuralları

Borsaya yeni girecekler için altın kurallar : borsaya gireceklerin zarar yapmadan kâra geçmeleri için aşağıda vereceğimiz altın değerindeki kurallara uymalarını tavsiye ederiz.


1. İlk hisse senedi almanıza değerli bir kağıt aramakla başlayabilirsiniz.

Buluncaya kardar araştırmanıza devam edin. Emin olduktan sonra satın alın. Eğer değerli ve işlem hacmi yüksek bir hisse senedi alamazsanız, bırakın borsacılığı tüm birikiminizi kaybedebilirsiniz. Değerli ve işlem hacmi yüksek bir kağıt bulduğunuzda kaçırmayın devam edin.
2.Başlangıçta günlük işlemler için tüm tasarrufunuzu kullanmayın. Yaptığınız çalışmaları sürekli kontrol edin, başarılarınızı ve hatalarınızı görün. Başarılı olduğuzu gördükçe yavaş yavaş limitinizi arttırın. Bunu niçin söylediğime gelince; eğer yanlış bir adım atmışsanız kaybedeceğiniz küçük bir para olacak. Zarara gittiğinizi görünce elinizdekileri satıp az bir zararla tasarrufunuzu koruyup, yeni değerli kağıtlara yatırım yaparak zararınızı telafi edebilirsiniz.

3. Mümkün olduğunca tasarrufunuzu borsada parçalara ayırın. Birinden zarar ederken diğerlerinden kara geçebilirsiniz.

4. Borsaya yeni girenler mümkün olduğu kadar günlük işlemlere girmeyin. Piyasalar bir anda alt-üst olabilir. Günlük işlemlere girmek yerine onları izlemek ve beklemek daha doğru olur. Böylece piyasada dolaşan kağıtların hareketlerini gözlemleyebilir, ne zaman ne oluyor daha iyi görebilirsiniz.

5. Şunu unutmayın zarar etmeden kâra geçemezsiniz ve borsacılığıda öğrenemezsiniz. Böylece zararı azaltarak, kârı arttırmanın yollarını ve stratejilerini deneyerek öğrenebilirsiniz.

6. Ekonomi haberlerini görsel ve basılı medyadan takip edin. Ekonomi haberlerinin borsalar üzerinde olumlu yada olumsuz bir çok etkisi olmaktadır. Gözü kapalı borsanın içine girmek yerine; piyasanın nabzını tutarak alım satımlarınızı gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.


Hiç yorum yok: